Lilla Erik Lindeberg-Priset

Skicka in ditt bidrag senast 28 september!

Lilla Erik Lindegren-priset är ett nytt pris för dig som är 16-20 år och gillar att skriva. Du kan delta med en text i skönlitterär form; en novell, en essä eller poesi. Prissumman är  5 000 kronor och prisutdelningen sker under Bok & Bild 2007, samtidigt som det "vanliga" Erik Lindegren-priset delas ut.

Priset kommer att delas ut vartannat år på samma sätt i fortsättningen.
 
Det vinnande bidraget kommer tillsammans med ett antal utvalda texter att publiceras i bokform med hjälp och stöd av Norrbottens länsbibliotek.
 
Syfte
Priset instiftas för att öka unga människors intresse för läsning och uppmuntra till eget skrivande.
 
Vem får vara med?
Ungdomar i Norrbotten i åldern 16 t o m 20 år får delta i tävlingen. Du kan delta med  en skönlitterär text i form av en novell, en essä eller en diktsvit.

Hur och när?
Texten får omfatta högst 22 500 tecken inklusive blanksteg eller maximalt 10 A4 sidor och ska skickas till Kulturförvaltningen i digital form via mail eller CD. Vi vill ha ditt bidrag senast den 28 september.

Skicka till:
E-post: [email protected]

eller:
Bok & Bild
Kulturens hus
971 79 Luleå

Inskickade bidrag får inte tidigare ha varit publicerade eller ha deltagit i andra litterära tävlingar.
 
Jury
Juryn utses av Bok & bilds arbetsgrupp, och den ska bestå av Stadsbibliotekets chef, barnbibliotekskonsulent, litteraturkonsulent samt 1 representant från Norrbottens länsbibliotek.
Juryn utser det vinnande bidraget & beslutet kan inte överklagas.


Kul Kul

Snart så kommer jag att finnas med i en bok.. Det är Lunarstorm som kommer att ge ut en bok med några utvalda hundra ord.. Och mina hundra ord är med.. Dom verkade som att det var något vettigt i det jag skrev.

100-ord: Nödvändigt med det nyaste?
Varför ska livet vara så fullt utav saker? Är det verkligen nödvändigt att hela tiden ha det nyaste? Eller är det bara det att vi är rädda för att inte bli accepterade, om vi t ex inte har den nyaste mobilen, den nyaste datorn, nyaste mp3spelaren. Eller är det så att vi människor är pryldjur? Om alla sakerna skulle försvinna, skulle vi klara oss utan mp3spelaren eller datorn? Skulle det bli kaos eller skulle det bli mer fredligt på jorden om datorn försvann? Skulle vi vara mer omtänksamma utav oss? Skulle alla vapen försvinna? Skulle svälten försvinna?

Låter det som en bra ide eller? Jag ska se om det blir något till Luleå i helgen, Annars blir det väl att stanna hemma.. Det är ju marknad i helgen.. Ska se om jag inte kan få in någon istället för att fara iväg nånstans. Jag tror mor vill ha mig hemma så länge det går. På Måndag börjar skolan för dom flesta, men inte för mig.. Får vänta en vecka längre. Jag blev ju bara antagen som reserv så att om ingen tackar nej eller kan inte komma (samma sak?), så kan jag få komma mig in.. Hoppas det. Då blir det inte så långtråkigt. Ananrs får jag skriva in en ny ansökan direkt så att man är bland dom första i Januari. Men det är inte säkert då ens att jag kommer mig in. Men jag hoppas!!!

Men men, annars blir det väl att arbeta så att man får sig något att göra. Men frågan är vad kan man få för arbete när man inte ens har grundskoleutbildning ordentligt. Världen är ibland bra grym. Dom säger att det finns arbete i överflöd, men dom har inte tänkt på att dom flesta arbetena behöver man körkort och en utbildning, Jag blir så himla frusterad. Jag får en så himla lust att gå till riksdagen och banka lite vett i skallen på dom. Om det är så att man inte kan få sig en utbildning så för väl arbetsgivaren ta och utbildla så att dom får man arbetare. Läste att det är ont om hantverkare till exempel att lägga kakel uti en bassäng. Det är ont om brandmän, lärare, kockar, läkare, assistenter. men ryck upp er Sveriges "lilla" regering och gör något åt det.

RSS 2.0